Szállás árak Rajna Vendégház

Rajna Vendégház

Címlap » Bogács » Bogácsi szállások » Rajna Vendégház » Adatlap

Nagyításhoz kattintson a képre!
helyszín
  • Erdő mellett
szolgáltatások
  • Általános szolgáltatások
    Nem őrzött parkoló, Nyelvismeret, Kert, Borospince, Zárt parkoló, Cukrászda
  • Szolgáltatások a szobában
    Fürdőszoba, TV, Rádió, Hűtőszekrény, Hajszárító, Nemdohányzó szoba
  • Sport szolgáltatások
    Lovaglás
  • Gyógyszolgáltatások
    Gyógykezelés, Gyógyfürdő, termálfürdő

Rajna Vendégház

A Bükk lábánál Bogácson egy barátságos üdülőfalu fogadja a gyógy- és strandfürdőjével, két közeli horgásztóval az utazókat. A Tomorvár utcában családias, csendes, szép környezetben minden igénynek megfelelő 2014-ben teljesen felújított nyaralóház várja az idelátogató vendégeket.Az épületnek zárható parkosított udvara van, ahol 3 személygépkocsi parkolására van lehetőség. Az udvaron kiépített főzési- és nyársalási lehetőség áll rendelkezésre.

Elhelyezés
A Rajna Vendégház egy kétszintes ház, max. 10-15 fő kényelmes elhelyezésére alkalmas.
2014-ben az épület teljes felújítása, modernizálása történt meg. Kialakításra került a földszinten egy külön apartman. A 4 fős apartman (pótágyazható). Ebben felszerelt modern konyha, étkező-nappalival, hálószoba és zuhanyzó WC-vel áll a vendégek rendelkezésére.

Az emeleti apartmanban található 3 különbejáratú szoba (2-4-4 ágyasak), modern konyha és egy zuhanyzós fürdőszoba WC-vel.

A vendégház jól felszerelt, 5 db színes TV, rádiós magnó, a 2 db konyhában villanytűzhelyek, nagy kombinált hűtőszekrények, mikrohullámú sütők, konyhagépek, edények stb. vannak.

Az épülethez nagy terasz tartozik.

A Vendégházat egyben is ki lehet bérelni minimum 8 fő megfizetésével.

Szolgáltatások
TV a szobákban, felszerelt konyhák, az apartmanok klimatizáltak, zárt parkoló, parkosított kert, az épület riasztóval védett és kamerával őrzött, a vendégházunk családbarát, bababarát is, mindhárom SZÉP kártya elfogadása lehetséges.

Szolgáltatások a közelben: a nyaralótól 80 m-re található egy ABC, amely minden nap nyitva van. A háztól 350 m-re van a Thermálfürdő, amely május 1-től szeptember 15-ig minden nap nyitva tart, szeptember 15-től május 1-ig hétfői nap kivételével a többi napokon szintén nyitva van. A fürdő közelében több különböző színvonalú éttermek találhatóak.

Megközelíthetőség
A gépkocsival érkezőknek a 3-as útról Mezőkövesdnél kell lekanyarodni a Bogács felé vezető útra, vagy a településre érkezhetünk még Eger felől is Noszvaj érintésével.

A busszal érkező vendégek legegyszerűbben Budapest-Eger járattal, majd átszállással Eger-Bogács útvonal javasolt.

Vonattal is lehet utazni, mégpedig Budapest Keleti Pályaudvarról-Mezőkövesdig, majd a Vasútállomásról Mezőkövesd-Bogács buszjárattal.

A nem gépkocsival érkező vendégeket igény esetén várjuk a buszmegállóban és gépkocsival a helyszínre szállítjuk.

A Rajna Vendégházban szállást foglaló vendégek örömmel látogatnak a környező településekre. Szívesen túráznak, kerékpároznak Noszvajra, a noszvaji kastélyhoz, Bükkzsércre ésCserépfalura, ahonnan kirándulást tehetnek a Suba-lyuk barlanghoz. Cserépváraljára a cserépivárromhoz. Szomolyára az európai hírű szomolyai kaptárkövekhez.

Nyugodt környezetbe várjuk a város rengetegéből menekülő Vendégeinket.

Bogács – Termálfürdő

Bogács Dél-Borsod egyik legszebb települése, a Bükkaljai Borvidék központja. Egertől 16 km-re, Mezőkövesdtől 8 km-re fekszik a Bükk hegység kiszélesedő völgyében. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkulturájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió kiváló üdülőközsége.

A XIX. században előkerült újkőkori kőszerszám igazolja a település őskori eredetét. Ne- vét az ószláv bogatu szóból eredeztetik, aminek a jelentése: gazdag. A község neve először 1248-ban szerepel írásos okmányban, ekkor már állt a Szent György tiszteletére emelt templom.

A falu ekkor nemesek birtoka, amely a XVI. sz. elejére az egri káptalan tulajdonába megy át. mai templom egy régebbi templomnak az alapjára épült, az építés pontos ideje ismeretlen. A XIII.-XIV. században a Bogácsi nemzetség birtoka. 1323-ban egy részét megszerezte az egri káptalan, ami a XVI. század elején már egyedüli birtokos. 1724-ből származó adatok már szent Mártont említik a templom védő szentjének. A török pusztítást mindössze kilenc család vészelte át, ám a XVIII. századra már ismét a környék egyik fejlődő települése lett.

A Termálfürdő vizét az 1950-es évek közepén kőolajkutatással feltárt 485 m mély ter- málkútból, triász és felső-eocén időszaki mészkőből nyeri. A 3500 fős napi befogadóképességű fürdő területén 5 db gyógyvizes medence ( 34-38 oC ), 1 db gyermek-pancsoló (36oC) , 1 db feszített víztükrű úszómedence, valamint a Szolgáltatóházban 1 db gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére. A női és férfiöltözőkön kívül főszezonban 210 kabint is igénybe lehet venni. A gyógyvizes medencék egész évben, az úszómedence és a gyermekpancsoló május 16-tól szeptember 15-ig üzemel. A bogácsi termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen-nyáron fogadja.

A kénes gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reuma, izűleti és mozgásszervi betegségek, légcső- hurut, nőgyógyászati, egyes gyomor-, epe- és májbetegségek, bőrbetegségek gyógyulását, valamint törések utókezelésénél alkalmazható. A fürdőhöz kapcsolódó szolgáltatások színvonalasak, a kispénzű vendégek számára is megfizethetők, ugyanis OEP támogatással is igénybe vehetők.

Megközelítés

A gépkocsival érkezőknek a 3-as útról Mezőkövesdnél kell lekanyarodni a Bogács felé vezető útra, vagy a településre érkezhetünk még Eger felől is Noszvaj érintésével.

A busszal érkező vendégek legegyszerűbben Budapest-Eger járattal, majd átszállással Eger-Bogács útvonal javasolt.

Vonattal is lehet utazni, mégpedig Budapest Keleti Pályaudvarról-Mezőkövesdig, majd a Vasútállomásról Mezőkövesd-Bogács buszjárattal.

A nem gépkocsival érkező vendégeket igény esetén várjuk a buszmegállóban és gépkocsival a helyszínre szállítjuk.

A környék látnivalói, nevezetességei

A környékbeli látnivalókon kívül egyéni kívánságuknak megfelelően segítünk összeállí- tani programjukat, hogy még szinesebbé tegyük pihenésüket, kikapcsolódásukat.

Amennyiben kerékpárral szeretnék felfedezni a környékbeli látnivalókat, vagy csak kerék- pártúrázni szeretnének, apartmanházunk lehetőséget biztosít az eszközök kölcsönzésére.

Ízelítő a látnivalókból:
  • Szent Márton műemléktemplom
  • A XIII. századi román eredetű templomot a XIV. században gótikus stílusban átépítették.
  • A műemléki felújításkor 1958-ban kerültek elő román kori részletei. Helyben bányászott faragott vöröses kőből épült.
  • Pincesorok
  • A közeli dombokon tufába vájt sajátos hangulatú borospincék várják a látogatókat.A
  • legismertebb a fürdőhöz közeli Cserépi úti pincesor, de a Bagolyvár, a Csecslyuk, és
  • a Hintóvölgy is kínál kóstolót.


Szabadtéri Lepkemúzeum:

A Lepkemúzeum öt év gyűjtőmunkájának az eredménye, a vitrinekben közel négyszáz lepkefaj látható. Védett fajok a gyűjteményben nem találhatók.

Horgásztó:

A Szoros-patak felduzzasztásával a fürdőtől 300 m-re létesült mesterséges tó ma horgászparadicsom. A tóban telepített halak horgászhatóak: törpeharcsa, csuka, ponty, keszeg, amur.Telelő telepe a vadrécének, vonuláskor pihenőhelye költöző ma- daraink közül a hattyúnak, vadlibának.

Kaptárkövek-Kilátó:

Bogács határában a Hintóvölgyben található egy ötfülkés kaptárkő.Kaptárkövek a szom- szédos községekben is szép számmal találhatók. Az esetek nagy részében feltűnően szabályos riolittufa fülkék.

Tájház

Bogács a Bükki Nemzeti Park közelsége, gazdag madár- és állatvilága, erdős tájai révén ragyogó alkalmat nyújt kisebb-nagyobb kirándulásokra, gyalogtúrákra a természetjá- róknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában.

A Bükkaljai borvidék tradícióját, jó hírét szolgálják a borospincék. A riolittufába vájt kiváló mikroklímájú pincékben érlelik a bogácsi szőlőhegyen termelt tüzes borokat amelyeket a vendégek végigkóstolhatnak.

A táj szépsége, tiszta, jó levegője a Bükk-hegység közelsége révén Bogács a pihenni, kikapcsolódni és gyógyulni vágyók széles rétegeinek ideális üdülőhelye.

Vendégeink gyakran teszik változatossá az üdülést azzal, hogy meglátogatják a környéken található fürdőket:

  • Bogács – termálfürdő
  • Mezőkövesd – Zsóryfürdő
  • Miskolc – Tapolca – Barlangfürdő
  • Eger – Törökfürdő, strand, uszoda
  • Egerszalók – Termál-strand
  • Nagyszerű kirándulási lehetőség kínálkozik a közelben fekvő településeken: Mezőkövesd-Zsóri gyógyfürdő, Matyó múzeum, Gépmúzeum, Katólikus templom, Hadas városrész, Kisjankó Bori emlékház
  • Cserépfalu – Subalyuk ősember barlang, Bükki Nemzeti Park
  • Noszvaj – De la Motte kastély, Tájház, Síkfőkút
  • Szomolya – kaptárkövek, Tájház, pincelakások
  • Eger – Vár, Minaret, Gárdonyi ház,Törökfürdő, Bazilika, Csillagvizsgáló
kedvezmények
2 éves kor alatt 100%   (apartmanáron felül értendő)
Az oldalon és kiadvanyainkban talalható árak tajekoztató jellegűek, ajanlattételnek nem minősülnek. Az oldalon előforduló esetleges hibákért, elírásokért, pontatlanságokért, felelőséget nem vállalunk.
A szálláshelyek esetenkénet naponta változó árakat alakalmaznak. Pontos árakért érdeklődjön és kérje előzetes kalkulációnkat.
Szállás info
  • STÍLUS
    Sport, aktív pihenés, Gyermekbarát, Falusi turizmus, Gyógyturizmus
  • TELEPÜLÉS
    Bogács
  • SZÁLLÁS TIPUSA
    Vendégház ****
  • CÍM
    3412 Bogács, Tomorvár út 11.
  • NYITVATARTÁS
    03.10-11.30
További találatok: | | | | |
Település ismertető
  • Bogács

    oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illet...