Ez a fürdő lett az Év Fürdője 2018-ban

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ez a fürdő lett az Év Fürdője 2018-ban

Feltöltve: 2018-09-05

Ezen a nyáron már negyedik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2018-ban is három kategóriában kerestek győztest. A legnagyobbak csatája ismét bravúrral végződött.

Az Év Fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában – Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője – közel 200 fürdő versenyzett.

Az Év Fürdője: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő 2016-ban, Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában húzta be az első helyet. Mivel a nyertes fürdők a győzelmüket követő évben nem állhatnak rajthoz, a mórahalmi fürdő egy év kihagyás után, eddig nem látott bravúrral tért vissza a versenybe.

A fürdő növekvő népszerűségét leginkább családbarát jellegének, valamint a folyamatos, környezettudatos és vendégbarát fejlesztéseinek köszönheti. 2017. év végére a fürdő új épületszárnnyal is gazdagodott.

A mórahalmi fürdőben négyféle gyógyvíz, nyáron 21, télen 16 medence, szaunaparkjában 14 kabin várja a vendégeket. Medencéi közül a legnépszerűbbek a csúszdás élménymedence, a gyermekpancsoló, valamint a hullámgömbbel, pezsgőágyakkal, koktélbárral rendelkező rendezvénymedence. A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint 3000 m2-es fedett élményfürdő is. A gyógyfürdőben számos gyógyászati szolgáltatás is elérhető.

Az Év Feltörekvő Fürdője: Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő

A Békés megyei fürdőkomplexum sikerét ugyancsak a sokoldalúságának köszönheti: Gyopárosfürdő egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló természeti érték. 19 medence, 2 csúszda áll a fürdőzők rendelkezésére, akik szaunaparkjának 10 kabinjában is lazíthatnak. Az Élményfürdő az év minden napján nyitva van, szombatonként pedig éjfélig fogadják a vendégeket.

A Parkfürdő strandszezonban látogatható; gyógy- és termálvizes medencék, egy 50 méteres úszómedence és tanmedence várja a mintegy húszhektáros parkerőbe látogatókat. Egy gyopárosi fürdőkúra a mozgásszervi, nőgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászati és idegrendszeri betegségek esetén egyaránt jótékony hatással bírhat, de a gyógyvizes medence- vagy kádfürdő mellett, a gyógyászati részlegen egészségügyi szolgáltatások egész sora választható. Gyopárosfürdő 2016-ban hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést.

A Helyiek Kedvenc Fürdője: Tiszavasvári Strandfürdő

A Tiszavasvári Strandfürdő sikertörténete nagyon hasonló Gyopárosfürdőéhez, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fürdő is a dobogó 3. fokáról ugrott az élre idén. A szezonálisan nyitva tartó fürdő 7 medencéje között termál-, úszó-, gyermek-, hullám-, és tanmedence is található, de a strandon egy 100 méteres óriáscsúszda is kanyarog. A termálmedence gyógyvize mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére ajánlott, de számos kiegészítő szolgáltatás, úgymint masszázs, strandfoci is a vendégek rendelkezésére áll.